Gå til indhold

Associerede medlemmer

Associerede er kvinder og mænd med forskellige baggrund, som ønsker et tilhørsforhold til vores store internationale åndelige familie.

Hvordan kommer dette til udtryk?

Ved bevist at uddybe sit forhold til Gud.
Ved at reflektere over den personlige vej Gud fører den enkelte.
Ved at fremme enhed, hvor der er splittelse og forsoning hvor der hersker ufred (Joh. 17).
Ved at sprede evangeliets glade budskab på en naturlig måde.
Ved den vi er og det vi gør i vor hverdag, i familien, på arbejdspladsen, i menigheden, osv.
Ved at påtage os opgaver som enkelt menneske eller som gruppe.
Historisk baggrund

Skt. Joseph søstrene er et katolsk ordenssamfund som er spredt over hele verden. Det blev grundlagt i 1650 i Frankrig af nogle fattige kvinder og jesuitpateren J.P. Medaille. I 1856 kom de første Skt. Joseph søstre til Danmark. Ordenssamfundet har rødder i den Ignatianske spiritualitet som er bibelorienteret og bygger på overbevisningen om, at Gud er tilstede i alle menneskelige erfaringer.

Allerede på J.P. Medailles tid fandtes kvinder knyttet til søstrene, som ville leve et åndelig liv og hjælpe sine medmennesker. I dag er det tilknyttede medlemmer i de lande hvor Skt. Joseph søstrene lever. Den danske ordensprovins har siden 1995 åbnet for sådan et tilhørsforhold. Vi erfarer, at den åndelige længsel er stor. Mennesker søger fællesskab på vejen mod Gud og støtte i tjeneste i Kirken og samfundet.

Som Skt. Joseph søstre ønsker vi at knytte bånd med dem som længes efter at uddybe sit personlige forhold til Gud og til hverandre ved at leve evangeliet i verden af i dag. Vi vil i det kommende år prøve at starte nye grupper, hvis der er behov derfor.

Er dette noget for dig?

“Brændte ikke vore
hjerter i os, da han
talte til os på vejen”?
(Luk 25,32

Ønsker du at få mere at vide om tilknyttede medlemskab, kontakt en Skt. Joseph søster du kender eller: Sr. Susanne Hoyos 21492855 mail:susanne@csjdanmark.dk

Vi har 3 forskellige grupper : To grupper i Danmark startet hhv sept 2007 og januar 2012 og en i Sverige/Stockholm m.

Grupperne mødes ca. en gang om måneden til bøn, fordybelse, og udveksling. En gang om
året arrangeres også en fælles retræte dag, ligeledes deltager de associerede også i provinsens liv og arrangementer – når det er relevant og muligt.