Gå til indhold
Fra Provins til Region

Fra Provins til Region

Den Danske Provins er fra den 31. marts 2020 blevet til Den Danske Region.

af den

Igennem rigtig mange år (præcis i 153 år!)  har Sankt Joseph Søstrene organiseret sig som en Provins, hvor vi tilbage i tiden også har haft kommuniteter både i Tyskland og i Island. I takt med at kaldene er gået tilbage samt mange søstre er døde og deraf mange huse/kommuniteter lukket, har vi ved vores Provinskapitel i marts 2020 valgt at gå fra at være en Provins til en Region. Det betyder ikke det store i vores hverdag, men det letter noget af det administrative arbejde samt synliggør bedre, hvad vi faktisk også lever.
I dag, hvor vi er 24 søstre fordelt hhv. i København og i Kokkedal, er det let at samle alle søstre og blive enige om, hvad der skal prioriteres, arbejdes med og hvordan vi bedst bruger vore menneskelige og økonomiske ressourcer.
Til at lede Regionen er der en regionskoordinator og vi har valgt at have yderligere 2 søstre med i regionsteamet. De sidder for en periode på 3 år med mulighed for genvalg. De har det overordnede ansvar og skal informere og indkalde til hyppige møder for alle søstre. Regionskoordinatoren er den der har det overordnede juridiske ansvar. Regionsteamet har tilknyttet en person fra generalledelsen som er deres særlige kontaktperson.
Vi føler alle, at tidspunktet for at blive en Region var nu, og skulle vi en dag blive mange igen, er det ikke noget problem at blive en Provins igen.
Under kontakter kan I se, hvem der sidder som regionskoordinator og i regionsteamet.

Skrevet af sr. Susanne Hoyos
Regionskoordinator