Gå til indhold

Ny bog udkommet om retrætecentret Stella Matutina

Søg Gud. Sankt Joseph Søstrene og deres retræte-center Stella Matutina
Katolsk Forlag udgiver en bog af Malene Fenger-Grøndahl.

af den

Malene Fenger-Grøndahl: Søg Gud. Sankt Joseph Søstrene og deres retræte- center Stella Matutina

ISBN 978-87-92501-48-6
148 sider, indbundet, illustreret
Pris: kr. 195

Forlaget skriver:
„Det vigtigste, vi har at formidle, er Guds kærlighed (…) Guds kærlighed og nåde er svært at fatte, den må erfares“. Sådan siger søster Ansgaria Riemann om det arbejde, hun og de øvrige Sankt Joseph Søstre har udført på deres retrætecenter Stella Matutina i Kokkedal siden 1995.

Retræterne og den åndelige vejledning finder sted på kristent grundlag, men er åbne for alle uanset religiøs baggrund. Som en anden af søstrene, Susanne Hoyos, siger: „Vores udgangspunkt er Ignatius af Loyola og hans princip om at søge Gud i alt – i bibelen, i et billede, i mødet med mennesker eller i naturen“.

Denne bog fortæller om Sankt Joseph Søstrenes oprindelse i 1600-tallets Frankrig og ordenens historie i Danmark, der begynder med fire søstres ankomst til i 1856. Men den fortæller især om retrætecenteret og den spiritualitet, som søstrene tager afsæt i. Den indeholder vidnesbyrd fra mennesker, hvis tro og liv er blevet forvandlet af mødet med søstrene og deres retræter. Desuden rummer bogen bønner og åndelige øvelser, som enhver, der ønsker at søge og finde Gud, kan gøre brug af.

Om forfatteren:
Malene Fenger-Grøndahl (f. 1976) er journalist og forfatter. Hun konverterede for ca. 10 år siden til katolicismen, bl.a. inspireret af mødet med Sankt Joseph Søstrene. Hun har skrevet og bidraget til en række bøger om religion, etniske minoriteter og kulturmøde.

 

Bogen præsenteres af forfatteren lørdag den 19. juni kl. 10 i anledning af retrætecentrets 25 – års jubilæum på Stella Matutina.