Gå til indhold

Associerede medlemmer

Sankt Joseph Søstrenes Associerede medlemmer er kvinder og mænd med forskellige baggrund, som ønsker et tilhørsforhold til vores store internationale åndelige familie.

Hvordan kommer dette til udtryk?

Ved bevist at uddybe sit forhold til Gud.
Ved at reflektere over den personlige vej Gud fører den enkelte.
Ved at fremme enhed, hvor der er splittelse og forsoning hvor der hersker ufred (Joh. 17).
Ved at sprede evangeliets glade budskab på en naturlig måde.
Ved den vi er og det vi gør i vor hverdag, i familien, på arbejdspladsen, i menigheden, osv.
Ved at påtage os opgaver som enkelt menneske eller som gruppe.

Allerede på J.P. Medailles tid fandtes kvinder knyttet til søstrene, som ville leve et åndelig liv og hjælpe deres medmennesker. I dag er der tilknyttede medlemmer i de lande, hvor Skt. Joseph søstrene lever og arbejder. Den danske region har siden 1995 åbnet for sådan et tilhørsforhold. Vi erfarer, at den åndelige længsel er stor. Mennesker søger fællesskab på vejen mod Gud og støtte i tjeneste i Kirken og samfundet.

Som Skt. Joseph søstre ønsker vi at knytte bånd med dem som længes efter at uddybe sit personlige forhold til Gud og til hverandre ved at leve evangeliet i verden af i dag.

Er dette noget for dig?

“Brændte ikke vore
hjerter i os, da han
talte til os på vejen”?
(Luk 25,32

I den danske region har vi tre  grupper: To grupper i Danmark som  startede henholdsvis september 2007 og i januar 2012,  og en i Sverige/Stockholm.

Grupperne mødes ca. en gang om måneden til bøn, fordybelse, og udveksling. En gang om året arrangeres også en inspirationsdag for associerede medlemmer og søstre, ligeledes deltager  vores associerede medlemmer også i regionens liv og arrangementer – når det er relevant og muligt.

Omkring 1260 associerede medlemmer, der er organiseret i 87 grupper,  deler Sankt Joseph Søstrenes  mission, karisme  og  spiritualitet rundt omkring i hele verden . Disse grupper er til stede i 10 lande.

Ønsker du at få mere at vide om at  tilknyttede medlemskab, kontakt en Skt. Joseph søster du kender koordinatoren for tilknyttede medlemmer:

Sr. Marianne Bode, tel.: 51 29 57 56 mail:  smb80csj[a]yahoo.dk

Inspirationsdagen 2019