Gå til indhold
Sankt Joseph Søstrene støtter global bevægelse for løsladelse af jesuitten Stan Swamy SJ

Sankt Joseph Søstrene støtter global bevægelse for løsladelse af jesuitten Stan Swamy SJ

Den 83-årige indiske præst Stan Swamy har været fængslet siden den 9.oktober 2020 sammen med 15 andre aktivister, oplyser Vatikanet.

af den

Alle er anklaget for terrorisme og for at opildne til uroligheder under henvisning til ”Lov om beskyttelse mod illegale aktiviteter”. Anklagen lyder på samarbejde med maoistiske oprørere. De fængslede har engageret sig i kampen for Adivasis, en folkestamme, der lever i Jhakarland, og dets rettigheder. Denne stamme, tilhører den oprindelige befolkning og bliver ofte udsat for udplyndring af jord m.v. af multinationale firmaer og/eller godsejere.

Sankt Joseph Søstrene støtter op om den globale solidaritet med Stan Swamy. I et brev til Indiens præsident P.M. Modi den 14.december 2020 kræver generalpriorinde Sr. Sally Hodgdon pater Swamy løsladt.

Sr. Barbara Bozak, Sankt Joseph Søstrenes repræsentant i FN’s Menneskerettighedsråd har i samarbejde med andre organisationer underskrevet et brev i “St. Josephsøstrenes navn”, som er rettet til Hendes Excellence Michele Bachelet, FN’s højkommissær for menneskerettigheder, hvori der anmodes om intervention mhp. jesuiten Stan Swamys og de andre fængsledes menneskerettighedsforkæmperes løsladelse og om en hurtig og retfærdig retssag for alle involverede.

Læs hele artiklen:

 

Foto: wikipedia