Gå til indhold

Skabelsestid!

Med Verdensbededagen for Omsorg for Skaberværket den 1. september begynder Skabelsestiden som ender den 4. oktober

af den

Pave Frans indstiftede den 10. August 2015 en verdensbededag for skabelsen. Bededagen vil fremover blive markeret den 1. September, sammen med Den ortodokse Kirke. Pave Frans taler om ”en passioneret omsorg for skabelsen” drevet af kristendommens ”rige åndelige arv”, som sætter kristne i stand til at ”overvinde den økologiske krise, som menneskeheden oplever”. Paven minder også om at ”åndeligheden ikke er afskilt fra naturen men lever i fællesskab med den”. Derfor er alle kristne kaldede til en ægte ”økologisk omvendelse” fordi ”en levende og væsentlig del af det kristne kald er at være forvaltere af Guds værk”. Paven skriver, at det er en væsentlig fordring og ikke noget ”frivillig eller sekundært” i det kristne liv.                     

Skabelsestid

Med den globale bededag for skabelsen for omsorg for Skaberværket
går Paven således i fodsporene af den økumeniske patriark, som i 1989 opfordrede alle ortodokse til at gøre 1. september til en dag til “taksigelse for den enorme gave, skabningen er og til forbønner for dens opretholdelse og heling”. Senere udvidede den 3. europæiske økumeniske forsamling i Sibiu forslaget til at omfatte en årlig liturgisk periode, S kabelsestiden, fra 1. september til 4. oktober.

Skabelsestiden er en periode i kirkeåret, hvor man sætter fokus på Gud som skaber og på skabelsen. Kirker i Danmark, og mange steder i resten af verden, sætter i denne periode særligt fokus på Guds skaberværk.
kilde: https://www.gronkirke.dk/skabelsestid/