Gå til indhold
Retrætecenter Stella Matutina fejrer 25års jubilæum

Retrætecenter Stella Matutina fejrer 25års jubilæum

I juni 1995 blev den første retræte med retrætegæster udefra holdt på Stella Matutina.

af den

Den første sommerretræte på Stella Matutina i juni 1995 var begyndelsen til Sankt Joseph Søstrenes retrætevirksomhed, der var og fortsat er et tilbud om, i en atmosfære af stilhed, at trække sig tilbage (“retræte”) i nogle dage for igennem bøn og vejledning at “standse op” i hverdagen og “trække vejret dybt”. Siden 1995 har stadig flere gæster oplevet, at  stilheden  og naturen på Stella Matutina (“Morgenstjerne”) åbner op for Guds nærvær. En stor tak gælder alle, som i 25 år “har været med”, gæster såvel som dem der sørger for gæsternes åndelige og fysiske velvære. Initiativet til centret kom fra Sr. Ansgaria Riemann, som i begyndelsen af 1990erne følte “et nyt kald” – til at grundlægge et retrætecenter. Kaldet viste sig at være bæredygtigt og til glæde for gæster, søstre, frivillige og andre medarbejdere.

Kalolsk orientering bringer i udgave nr. 9, 2020, 3.juli, en artikel af Malene Fenger-Grøndahl:

“Sankt Joseph Søstrenes retrætecenter har 25 års jubilæum”: 

Retrætecentret modtog en gave, der ikke kun er bæredygtig men også solidarisk:

Et adopteret oliventræ i
Spanien

Congratulations Skt. Hermanas Joseph!

Without a doubt you are someone very special for Malene Fenger-Grøndahl, who has just made you an exclusive, fascinating and solidary gift.

In the following 365 days you will see and feel how a centenary olive tree with more than 40 years of being abandoned, comes back to life…and all thanks to you!

Welcome to Apadrinaunolivo.org:  http://www.apadrinaunolivo.org

 

This is the message that Malene has written to you:
Kære Søstre
Tillykke med jubilæet! I skal have stor tak for det levende vand, I giver, og den vækst, I skaber i mange menneskers liv med Gud. Det er værd at fejre. Som et billede på jeres arbejde, der har stærke, dybe rødder og bærer frugt, som giver næring til mange, får I dette træ. Ligesom meget af det, I skaber, kan I ikke se det, men det er derude i verden og gør en forskel! Må Gud fortsat velsigne jer i jeres arbejde. Tillykke og kærlig hilsen.
Malene

Besøg projektet Apadrinaunolivo, lær en hel del om oliventræer og om modet til at “forandre verden”.
Og adopter gerne et træ!!!!! Adopter et oliventræ nu