Gå til indhold
 
 

Sr. Andrea Liedmeier

Sr. Andrea Liedmeier (dåbsnavn: Anna Hedwig) blev født den 10. september 1920 i Ibbenbüren i Tyskland. Hendes barndom og ungdom var præget af hendes mors tidlige død. Alle hendes brødre var i krigen, så Sr. Andrea skulle arbejde med på gården og på marken.

En af brødrene blev præst, som hun blev husholderske for indtil hun indtrådte i Sankt Joseph Søstrenes Ordenssamfund den 17. september 1950 i Recklinghausen. Hendes noviciat påbegyndte hun den 8. maj 1951, hun aflagde de første løfter den 15. august 1953 og de evige løfter den 15. august 1956.

Sr. Andrea fik sin sygeplejeuddannelse på Sankt Josephs Hospital i Griffenfeldtsgade i København, hvor hun senere arbejdede som narkose sygeplejerske indtil hun flyttede til Aalborg den 29. oktober 1975. Her blev hun forstanderinde på Sankt Josephs Hospital indtil det blev lukket i 1990.

Hos personalet – læger, sygeplejersker, patienter – var hun afholdt og hun havde et godt samarbejde med dem. Hun var meget engageret i menighederne i Nordjylland. I en årrække var hun med i menighedsrådet og i bestyrelsen på Sankt Mariæ Skole i Aalborg. Hjemløse og mennesker med problemer vidste, hvor de kunne få et måltid mad eller finde trøst og hjælp i deres sorg og problemer.

Efter at hospitalet i Aalborg blev lukket flyttede Sr. Andrea til Strandvejen i København. Her havde hun forskellige opgaver, blandt andet var hun portvagt. Hun nød sit otium indtil kræfterne begyndte at svigte de sidste par måneder.

Hun bibeholdt en nær kontakt til sine nærmeste i familien, men også til venner og tidligere kolleger. Hun viste altid interesse for deres liv og virke.

Selv ud over sin død kunne denne gode kontakt fornemmes. To af hendes nærmeste slægtninge og både nuværende og tidligere sygeplejersker og plejepersonale deltog i hendes begravelse.

Æret være hendes minde.

R.I.P.