Gå til indhold
 
 

Sr. Bonifacia Busen

Død: 2. april 2012
Begravelse: 10. april 2012 - kl. 10

Sr. Bonifacia blev født 6. november 1932 i Hundewick Tyskland – hun indtrådte hos Sankt Joseph Søstrene  i 1956 og aflagde sine første løfter d. 15. august 1958. Sr. Bonifacia blev uddannet indenfor økonoma og fritidspædagog fagene og har i mange år gjort et stort og uegennyttigt arbejde i forskellige institutioner både i Tyskland (Nütschau, Rindern og Lingen) og Danmark (SJH og Rigshospitalet). Sr Bonifacia var et sjældent godt menneske, der havde let ved at knytte kontakter både til børn, unge, familier, gamle ja kort sagt til folk i alle aldre og samfundslag. Hun havde en særlig gave til, at være der for dem der havde det svært. Hun formåede også at holde en god kontakt til hendes 6 søskende og deres familier og var en elsket tante.

Sr. Bonifacia havde stil og vidste hvad der var kvalitet. I 15 af hendes aktive arbejdsår fra 1983 – 1999 var hun priorinde for to af vores større huse; først Odense og siden Stella Matutina og blev respekteret og elsket for den måde hun varetog denne opgave på. Sr. Bonifacia havde øje for det enkelte menneske og medsøster ligesom hun også gjorde rigtig meget ud af at opbygge og indbyde bl.a. de præster der kom hendes vej forbi til gensidig støtte.  I det hele taget så hun hvad den enkelte havde brug for og hjalp én til at vokse og føle ansvar. Sr. Bonifacia blev ikke sparet for personlig lidelse, idet hun over en periode på 30 år tre gange fik konstateret kræft – hver gang et nyt sted. Det var også hendes kræftsygdom der førte til hendes død.

De sidste år inden sr. Bonifacia i 2007 måtte give efter for sin fremadskredne kræftsygdom og flytte til vores plejeafdeling, tilbragte hun i vores kommunitet på Primulavej 1999 – 2007. Her blev hendes ”pensionist tilværelse” præget af det ugentlige ”Åbenthus”, samarbejde med samfundstjeneste, en væren der for de unge der boede med i kommunitet og i det hele taget fællesskab med alle der boede eller kom vejen forbi.

Kendetegnet for hele sr. Bonifacias liv var det kæmpe hjerte og den kærlighed hun altid så rundhåndet delte ud af, en kærlighed der var dybt forankret i hendes egen dybe og nære relation til Jesus Kristus. Vi er mange der vil savne sr. Bonifacia.
Ære være hendes minde

Sr. Susanne Hoyos

R.I.P.