Gå til indhold
 
 

Sr. Andrea Tünte

Født: 23. september 1930
Død: 5. januar 2013
Begravelse: Lørdag d. 12. januar kl. 9.00 - Immaculata Kirken

Nekrolog sr. Andrea Tünte + 05. januar 2013 RIP

 Sr. Andrea Tünte blev født den 23. september 1930 i Stadtlohn/Tyskland. Hun var nr. 3 af 10 børn, 6 piger og 4 drenge. I 20 års alderen følte hun allerede kaldet til at blive ordenssøster.

Faderen døde tidligt ved en ulykke. Sr. Andrea var der 24 år gammel, havde allerede et arbejde som syerske og tog sig meget af sine mindre søskende for at aflaste moderen.

Hun indtrådte i Sankt Joseph Søstrenes Ordenssamfund i 1960, aflade de første løfter i 1963 og de evige løfter i 1968.

Sr. Andrea tog en uddannelse som sygehjælper i 1964 på Sankt Josephs Hospital i København. Derefter tog hun ligeledes en uddannelse og et supplerende kursus som økonoma i 1969 i Tyskland. Hun deltog også i et teologikursus på 10 måneder i München/Tyskland.

Da sr. Andrea var alsidigt begavet i det praktiske, kunne hun være en hjælp, hvor der var brug for hende. Således arbejdede hun som økonoma 5 år i Gerleve/Tyskland, hvor Sankt Joseph Søstrene virkede i et retrætehus, 2 år i Nütschau/Tyskland, 9 år i Esbjerg, 6 år i Odense og for en kortere tid som afløser i Island.

1986 flyttede sr. Andrea til moderhuset på Strandvejen 91 i København. Kommunitetet bestod på det tidspunkt af 64 søstre og sammen med sr. Bernardine Bröckers forestod hun køkkenet som økonoma. Hun elskede at have orden i alle sine ting.

Gennem årene havde sr. Andrea forskellige perioder med alvorlig sygdom, som hun bar i troens ånd. Noget der hjalp hende i mangt en vanskelig situation var hendes evne til at male billeder. Særlig glad var sr. Andrea for naturen og i særdeleshed for blomsterne.

Sr. Andrea havde igennem alle årene god kontakt med sine søskende og deres familier. De benyttede ofte lejligheden til at besøge hende, når de blandt andet holdt ferie i Danmark.

De sidste år tilbragte sr. Andrea på vor plejeafdeling og også dér kunne vi opleve hende som et meget kærligt menneske, altid spejdende efter om hun kunne give en hånd med noget eller hjælpe nogen.

Selvom hun igennem længere tid ikke mere kunne udtrykke sig gennem ord, udstrålede hendes øjne godhed og en indre fred i hengivelse til sin Skaber. Derfor kunne der også til tider høres en sang fra hendes læber.

Sr. Andrea havde et kort sygeleje. Hun sov stille ind den 5. januar 2013. Til hendes begravelse den 12. januar 2013 deltog også hendes nærmeste familie fra Tyskland.

Nekrolog skrevet af Sankt Joseph Søstrene

Læs prædiken fra dagen

R.I.P.