Gå til indhold
 
 

Sr. Katharina Brockschmidt

Født: 13. februar 1931
Død: 18. april 2013
Begravelse: Tirsdag d. 23. april kl. 10.00 - Immaculata Kirken

Sr. Theresia Katharina Brockschmidt blev født den 13. februar 1931 i Osnabrück, Tyskland. Hun har i alle årene haft et godt forhold til sin familie, som i de senere år blev mere til brevkontakt end til besøg.

I 1950 indtrådte Sr. Katharina i Sankt Joseph Søstrenes Ordenssamfund og fik ved noviciatsbegyndelsen navnet Mathilde. De første løfter aflagde hun den 15. august 1953 og de evige løfter den 15. august 1956. Senere tog hun sit dåbsnavn tilbage.

Sr. Katharina har i alle årene været ivrig efter at hjælpe dér, hvor der var brug for hende. Hun fik uddannelse som økonoma og fik sidenhen flere efteruddannelser både i Tyskland og Danmark. Da søstrene endnu ejede hospitaler, havde hun sit virke i køkkenet på forskellige steder. Men hun gjorde også tjeneste i flere kommuniteter som en ”gammeldags” husholderske, både i Tyskland og Danmark – sr. Katharina var ganske enkelt dér, hvor der var brug for hende.

I 1982 begyndte sr. Katharina sit virke som hjemmehjælper i Københavns kommune. I mere end 10 år løb hun op og ned ad trapperne – som hun selv elskede at fortælle – for at tage omsorg for de ofte ensomme, syge og svage medmennesker. ”Hvor hun låste sig ind, trådte der ikke kun en kommunalt ansat ind. Hun kom som Sr. Katharina, som medmenneske, som Sankt Joseph Søster og som kristen: Jeg har bedt med mange… skal hun have sagt.” (Fra Jesper Fichs prædiken ved sr. Katharinas begravelse den 23. april. 2013)

Senere blev sr. Katharina dement, hun bevarede dog altid et positivt syn på alt, elskede at fløjte en sang, synge og tale med dem der kom på besøg. Alle fik en opmuntrende bemærkning med på vejen. Hun var afholdt af både medsøstre og personale.

Natten mellem den 18. og 19. april 2013 kaldte den gode Gud vor kære sr. Katharina hjem til sig, efter et kort sygeleje, hvor hun blev forenet med den Gud, hun vidnede om gennem sit trofaste liv.

Hun hvile i fred!

Sankt Joseph Søstrene, København

Nekrolog skrevet af Sr. Johanne Marie Letmann og sr. Marianne Bode

R.I.P.