Gå til indhold
 
 

Sr. Valborg Stasiov

Født: 18.02.1915
Død: 09.01.2014
Begravelse: Tirsdag d.14. januar kl. 10 - Imaculata Kirken

Sr. Valborg sov stille ind på pleje afdelingen efter et langt og berigende liv.

Nekrolog Sr. Valborg Stasiov

Sr. Valborg var en ægte dansk medsøster, stærk på legeme og sjæl. Hun blev født i Aastrup på Falster den 18. februar 1915 og fik navnet Sofia. Hendes familie var af polsk oprindelse og det prægede hendes opvækst, som hvilede i den kristne tro. Hun var den ældste af 4 søskende.

I 1935 indtrådte Sr. Valborg i Sankt Joseph Søstrenes Ordenssamfund på Strandvejen 91 i København. Efter aflæggelsen af de første løfter den 19. marts 1938 blev hun bedt om at komme til Ringsted, hvor Sr. Valborg virkede fra 1939 til 1947. Den 7. april 1942 aflagde Sr. Valborg de evige løfter. I 1947 var der bud efter hende om at komme til Odense. Det blev til 19 år i tjeneste for søstre og næsten. I 1966 flyttede Sr. Valborg til Strandvejen 91, det sted hvor hun begyndte sit virke i ordenen.

Sr. Valborg var den ”praktiske” søster – hun levede med sætningen: ”Ora et labora – bed og arbejd!” Med sin sans for det praktiske blev Sr. Valborg uundværlig når det gjaldt at reparere småskader i huset, male værelser, slå søm i væggen, ordne have, gøre alt smukt og godt til fester og højtider – ja, Sr. Valborg stod altid til rådighed, døgnet rundt og året igennem. Aldrig hørte man hende klage eller brokke sig. Dog glædede hun sig også til at komme på ferie og at besøge sin kære familie og fejre deres fester, da der blev bedre mulighed for det. Da hendes søskende gik bort, blev kontakten opretholdt af den næste generation, som Sr. Valborg glædede sig meget over. Indtil det sidste fik hun jævnlige besøg og telefonopringinger.

Sr. Valborg havde en forkærlighed for haven. Hun plantede træer og buske, det store grantræ ved indgangen til den nuværende plejeafdeling vidner om, at der med omhu og kærlighed kan vokse sig noget stort. Sr. Valborg kunne også give udtryk for, når hun ikke syntes om de forandringer der skete hen ad vejen i haven. Men så lagde hun alt i Vorherres hænder og overgav sig til det nye der var ved at ske.

Sr. Valborg havde et smittende humør og let til smil og latter, hun var simpelthen i besiddelse af den ægte danske humor. Blandt andet samlede hun på gode vittigheder og klistrede dem i et stort hæfte, som hun læste op af, når nogen kom og besøgte hende på værelset.

De senere år sagde Sr. Valborg mange gange: ”Tror du, Vorherre har glemt mig?” Hun længtes efter at møde sin Skaber og Herre. ”Min Jesus” var de ord hun mange gange i løbet af dagen og ugen råbte ud og efter et langt liv med bøn og arbejde hørte Vorherre hendes længsel og tog Sr. Valborg op i sin evige herlighed. Sr. Valborg døde den 9. januar 2014 stille og værdigt – et stort forbillede for os andre. Vi siger Gud TAK for at have fået lov til at kalde Sr. Valborg vor medsøster. Må hun hvile i fred.

 

Sankt Joseph Søstrene af den danske provins

R.I.P.