Gå til indhold
 
 

Sr. Gabrielle Nothelle

Født: 07 .dec.1927
Død: 13. aug..2014
Begravelse: Tirsdag d. 19. august - Immaculata Kirken

Nekrolog: Søster Gabrielle (Elisabeth Wilhelmine) Nothelle

Søster Gabrielle (Elisabeth Wilhelmine) Nothelle blev født den 7. december 1927 i Altendorf-Ulfkotte i Tyskland. Hun var enepige blandt 4 brødre.

Sr. Gabrielle indtrådte i Sankt Joseph Søstrenes Ordenssamfund den 12. september 1954 på Strandvejen i København, hvor hun også aflagde de evige løfter den 1. maj 1960.

Sr. Gabrielles arbejdsområde var på kontoret. De fleste år gjorde hun sin tjeneste på Sankt Josephs Hospital i Griffenfeldtsgade i København, kun afbrudt af 7 år på Sankt Josephs Hospital i Esbjerg. Da vort hospital blev lukket, nåede sr. Gabrielle at arbejde på patientkontoret på Kommune Hospitalet i København, inden det blev lukket ned. Som pensionist fandt sr. Gabrielle sin plads på kontoret i Sankt Ansgarskirken, hvor hun gjorde et frivilligt arbejde. Nogle kontakter blev bevaret, helt hen til hendes sidste tid.

Da kræfterne blev mindre, måtte sr. Gabrielle opgive sit dejlige værelse på 2. sal i hovedhuset. Det betød også, at hun måtte opgive at køre bil, som hun havde været én af de første søstre at gøre. De sidste år tilbragte hun sammen med søstrene på vor plejeafdeling i moderhuset på Strandvejen i København. Hun var altid meget opmærksom på den enkelte og sørgede altid før, at den nyankomne i samværet fik en kop kaffe.

Sr. Gabrielle kunne ikke lide at være alene og opsøgte derfor altid andre søstres eller plejepersonalets nærvær. Men ét sted var for sr. Gabrielle meget vigtig: det var kirken, hvor hun kunne sidde i lang tid i stille bøn, gerne foran Guds Moders statue med sin uundværlige rollator foran sig. Hun deltog også altid i vore fælles gudstjenester og bønstider.

En pludselig forværring i hendes aldersbetingede sygdom var grunden til, at hun skulle indlægges på hospitalet. Hun gav klart udtryk for, at det ikke var det hun allerhelst ville. Og netop hendes ønske om at dø hjemme blev opfyldt. Hun nåede at komme tilbage til plejeafdelingen, hvor Vorherre kaldte hende to dage senere hjem til sig. I søsterkredsen kunne vi så tage afsked med hende.

Sankt Joseph Søstrene i Danmark

Nekrolog skrevet af Sankt Joseph Søstrene

R.I.P.