Gå til indhold
 
 

Sr. Clara Pille

Født: 13. okt. 1920
Død: 21. dec. 2014
Begravelse: Fredag d. 9. januar kl 10 - Immaculata kirken; Strandvejen 91, 2100 Ø

Nekrolog Søster Clara Pille

Søster Clara (Angela Franziska) Pille blev født den 13. oktober 1920 i Ondrup/Steinfeld i Tyskland. Hun voksede op i en from familie med 11 børn, hvoraf tre piger blev Sankt Joseph Søstre og én broder blev Maristpræst. Krigen ramte også denne familie og én broder faldt som soldat.

 

Søster Clara indtrådte i Sankt Joseph Søstrenes Ordenssamfund i 1948 som den første søster efter krigen. Da det endnu var vanskeligt at komme til Danmark, indtrådte hun i Haltern/Tyskland. Hun var uddannet sygeplejerske. De første løfter aflagde hun den 8. maj 1951 og de evige løfter den 15. august 1954.

 

Efter et års supplerende uddannelse i Danmark kunne Søster Clara arbejde som sygeplejerske i Danmark. Hun viste sin omsorg og dygtighed for patienterne på hospitalet i Aalborg i over 30 år. I 1959 bestod hun desuden en eksamen som ledende sygeplejerske ved Instituttet for syge- og sundhedsplejerske ved Århus Universitet.  Hun var leder på forskellige afdelinger indtil hospitalet var ved at lukke. I februar 1988 flyttede Søster Clara til kommunitetet i Odense, hvor hun gjorde sin indsats for kommunitetet.

 

Da også kommunitetet i Odense stod til at blive nedlagt, flyttede Søster Clara til kommunitetet Stella Matutina, hvor hun tog sig af vaskehuset, sammen med Søster Else Maria. Alt, hvad Søster Clara foretog sig, gjorde hun med stor nøjagtighed og akkuratesse.

 

Søster Clara havde et meget tæt forhold til familien og nød, når de besøgte hende. I mange år rejste hun sammen med Søster Else Maria til Benediktinerklosteret i Nütschau, hvor de holdt både retræte og ferie.

 

Da kræfterne begyndte at svigte og en hofteoperation blev nødvendig, kom Søster Clara i april 2006 til vor plejeafdeling på Strandvejen 91. Søster Clara var en stille, men omsorgsfuld og kærlig medsøster.

Skønt Søster Clara blev mere skrøbelig, var hun altid med til messen og til måltiderne i refektoriet. Endda den næstsidste levedag deltog hun i messen og ingen af os havde ventet, at hun halvandet døgn senere gik ind til det evige liv, helt klar og bevidst.

Nekrolog skrevet af Sr. Johanne Marie og sr. Emmanuelle

R.I.P.