Gå til indhold
 
 

Sr. Marita Gelsterkamp

Født: 19. januar 1926
Død: 27. februar 2015
Begravelse: 05. marts kl. 10. - Immaculata Kirken

Søster Marita, født Martha Gelsterkamp, blev født den 19. januar 1926 i Dülmen i Tyskland. Hun voksede op i en landsbyfamilie sammen med 4 brødre. Efter endt folkeskole uddannede hun sig i madlavning. Da hendes mor blev syg, stod hun tidligt for husholdningen og omsorgen for familien.
Året 1959 kom hun i kontakt med Sankt Joseph Søstrene og indtrådte i kongregationen. Her fik hun efter noviciatstiden en uddannelse som syerske; i 1962 flyttede hun til Island, hvor hun lavede husligt arbejde, og for en tid afløste hun sakristanen i Domkirken.

I årene 1965 – 1970 tog sr. Marita en uddannelse til sygehjælper i København og kom igen til Island for at arbejde på hospitalet. Da arbejdet blev for krævende, flyttede sr. Marita igen til København og tog sig af husholdningen for jesuitterne på Vesterbro.
Sr. Marita har altid haft nær kontakt med sin familie i Tyskland. Hun var meget dygtig på flere områder; efter en rygoperation og nogle år senere en hjerteoperation svigtede hendes kræfter, så hun ikke længere kunne udføre et fast arbejde, men hun var altid kærlig og opmærksom på, hvor der manglede en hjælpende hånd.
De sidste år boede sr. Marita på vor plejeafdeling. Skønt hendes hukommelse blev svagere, tog hun sig kærligt af sine medsøstre. Efter kort sygeleje sov hun stille ind den 27. februar 2015.

.

Nekrolog skrevet af Sr. Johanne Marie

R.I.P.