Gå til indhold
 
 

Sr. Felicitas Hass

Født: 15. feb. 1921
Død: 11. juni 2016
Begravelse: Tirsdag d. 21. juni kl. 10 - Immaculata Kirken

Nekrolog sr. Felicitas Haas

 Søster Felicitas, født Barbara Haas, blev født den 15. februar 1921 i Kaisersdorf i Galizien, som på daværende tidspunkt var en del af Tyskland. I begyndelsen af Anden Verdenskrig blev befolkningen i Galizien flyttet til steder, som efter afslutningen af krigen blev til Polen. Derfor blev sr. Felicitas fordrevet fra sit hjem to gange. Indtil sin høje alder huskede hun, hvordan hun gemte sig i skoven sammen med sin søster Fru Schneider og hendes spædbarn for ikke at blive taget af russerne.

 Sr. Felicitas var allerede lidt ældre, da hun besluttede sig for at blive Sankt Joseph Søster. Hun indtrådte den 11. februar 1953 i København og blev iklædt samme år den 15. august 1953. De første løfter aflagde hun den 15. august 1955 og de evige løfter den 15. august 1958. 

Sr. Felicitas blev flyttet til Institut Sankt Joseph i sit andet noviciatsår og i sit første junioratsår blev hun sendt til kommunitetet ved Benediktinerklostret i Gerleve. Huset var endnu præget af krigens ødelæggelser og blev indrettet som retrætehus, hvor der kunne komme gæster for at holde retræter eller bare nyde stilheden og bønsatmosfæren ved munkenes tidebønner.

Sr. Felicitas havde sans for det smukke som for eksempel blomster og var yderst gæstfri. Det førte til en del blivende kontakter til gæsterne!

 I Gerleve tilbragte sr. Felicitas 11 år. Herfra blev hun sendt til Nütschau, hvor det blev til 2 år og derfra ventede der 13 år i Altenoythe. Her arbejdede hun i en børnehave, som blev ledt af sr. Theodore. Sr. Felicitas havde gode evner til at omgås børn og hendes kontakt til forældrene var ligeledes meget god. Hun var sådan set kendt i hele byen. I særdeleshed var det de svage børn, der nød hendes opmærksomhed, de børn, der havde det dårligt derhjemme eller med sig selv.

Sr. Felicitas havde en periode, hvor helbredet begyndte at svigte. Derfor blev hun bedt om at flytte tilbage til Danmark. Fra 1982 til 1987 boede hun i Aarhus, og derefter flyttede hun til moderhuset i København på Strandvejen. Sr. Felicitas hjalp med som portvagt og tog sig af alle de ”syge” blomster. Da hun flyttede ned på plejeafdelingen, kunne hun beundre alle de smukke blomster i haven. Hun sagde tit: ”Det er min lovprisning til Gud, vor Skaber.” Hendes hørelse voldte hende en del besvær, således at hun trak sig mere og mere tilbage i sig selv. Hun brugte megen tid på bøn. Kontakten til sine slægtninge, i særdeleshed Fru Schneider, var god. Hver søndag kl. 12.30 kom der en telefonopringning fra hende og så kunne de udveksle de seneste nyheder.

Den 14. april begyndte udflytningen fra Strandvejen i forbindelse med, at vi Sankt Joseph Søstrene havde taget den tunge beslutning at sælge moderhuset. Det blev til 7 søstre, der flyttede ud til De Gamles Bys plejehjem ”Slottet”. Det udsendelsesbrev, som alle søstre havde modtaget dagen i forvejen, hjalp hende til at sige sit ”ja”. Hendes dybe længsel var dog at blive hentet af Vorherre. Det havde hun sagt i længere tid og det blev gentaget på det nye sted. Den 11. juni om aftenen gik hendes ønske i opfyldelse og Sr. Felicitas døde, omgivet af søstre og personale som var kommet fra Strandvejen, stille og fredfyldt. RIP

 

Nekrolog skrevet af Sr. Johanne Marie og sr. Marianne B

Læs prædiken fra dagen

R.I.P.