Gå til indhold
 
 

Sr. Lucia Bruns

Død: 9. marts 2011

Sr. Lucia Bruns, døbt Bernhardine Katharina, blev født den 25. juli 1925 i Haltern i Tyskland. Hun begyndte som postulant den 2. juni 1953. Sine første løfter aflagde hun den 19. marts 1956 og de evige løfter 1. maj 1959.

Sr. Lucia har altid været en meget kærlig og hjælpsom medsøster. I sine yngre år har hun arbejdet på Østerbroskolen Institut Sankt Joseph i spisestuen og i vaskehuset. Hun har ikke sparet på sine kræfter – altid villig til at give en hjælpende hånd – og det endda med godt humør.

Sr. Lucia havde en rigtig god sangstemme, og hun elskede at synge, både til Guds ære og til søstrenes glæde og fornøjelse. Hendes latter var smittende, og hun kunne more sig over de små sjove ting i livet. Desuden elskede hun at spille skuespil, optræde som ”sanger” og hun var god til at fortælle vittigheder og små morsomme historier, til glæde for mange.

Hendes enkle og ukomplicerede væremåde bevirkede, at alle søstre kunne lide hende og syntes godt om hende.
Hele sit ordensliv igennem har hun prøvet at deltage i alle fællesmøder. Sr. Lucia har indtil det sidste været med til at bede rosenkransen hver eneste dag, sammen med flere andre søstre, hvor en fælles, aktuel intention er omdrejningspunktet for bønnen.

Siden 1973 har hun boet på plejeafdelingen på Strandvejen. Rent fysiske har hun haft mange skavanker hele livet igennem. Hun har været en dejlig og let omgængelig medsøster, morsom, sjov og bund ærlig.

Sr. Lucia døde ganske pludselig og uventet askeonsdag den 9. marts 2011 på Bispebjerg Hospital. En medsøstrene var hos hende og kunne holde hende i hånden, da hun gav sit liv tilbage til sin Gud og Skaber, som hun havde elsket og tilbedt hele sit lange klosterliv.

Vi takker Vorherre, at sr. Lucia har været iblandt os, og ønsker hende glæden, freden og den evige lyksalighed i det himmelske Rige.

Tak for alt.

Skrevet af sr. Hildegard Doods

R.I.P.