Gå til indhold
 
 

Sr. Therese Albertsen

Død: 14. februar 2011

Sr. Therese Albertsen, døbt Anna Marie, blev født den 18. februar 1924 i Vinding. I 1948 konverterede hun til den Katolske Kirke. Hun begyndte som postulant den 14. februar 1951, nøjagtig 60 år inden sin død den 14. februar 2011. Sine 1. løfter aflagde hun den 15. august 1953 og de evige løfter 15. august 1956. Gennem 6 år tog hun kurser på Danmarks Lærerhøjskole og underviste i historie på Sankt Joseph Søstrenes skoler i København, Maribo og Fredericia.

Sr. Therese har altid været en meget trofast søster med hensyn til sit bønsliv. Det har været vigtigt for hende at bede ”Kirkens officielle bønner” såsom laudes og vesper. Gennem hele sit lange liv har hun haft det svært med sig selv. Hun har lidt af en maniodepressiv lidelse og hun forenede sig i sin bøn med den lidende Kristus.

Hun har hjulpet de yngre søstre med at lære det danske sprog og Danmarks historie at kende. I sine gode dage tog hun novicerne med på ture gennem København og oplyste dem om historiens sammenhænge. Hendes viden var stor og alsidig. På Strandvejen har hun i mange år holdt styr på biblioteket med den største ekspertise.

Sr. Therese har været en dejlig medsøster med dansk humor i bagagen. Hun levede nøjsomt og samvittighedsfuldt.

Vi tror på, at hun allerede her på jorden har afsonet sin ”Skærsild” gennem sit lidelsesfulde liv. Må den gode Gud omfavne hende med hele sin kærlighed.

Tak for alt, kære sr. Therese!

Nekrolog skrevet af sr. Hildegard Doods

R.I.P.