Gå til indhold
 
 

Sr. Walburgis Demes

Født: 14. december 1912
Død: 7. februar 2011
Begravelse: 11. februar - Immaculata kirken

Døde mandag d. 7. februar 2011 på vores plejehjem. I den senere tid har sr. Walburgis været dårlig og kun ønsket, at Vor Herre hentede hende hjem. Dette skete ganske tidlig om morgenen d. 7. februar.

Sr. Walburgis Demes, født Klara blev født i Stadtlohn Westfalen den 14. 12. 1912. Hun kommer fra en stor søskendeflok. Den 15. 2. 1937 kom hun til Danmark. Hun fik uddannelse som sygeplejerske og arbejdede i mange år på fødeafdelingen på Sct. Josephs Hospital. Hun var en omsorgsfuld sygeplejerske for de unge mødre og de små babyer. På grund af hendes medfødte dårlige hørelse har hun lidt meget hele livet igennem.
I mange år har hun gjort trofast tjeneste i præstegården. Gæsterne fik altid en 1. klasses betjening. Såvel indenlandske som udenlandske gæster kunne glæde sig over hendes venlige og imødekommende måde at servere maden på.

Da Sct. Josephs hospital lukkede, flyttede hun til et lille kommunitet på Bernstorffsvej. Fra 1982-2006 gjorde hun en stor indsats i spisestuen på Stella Matutina. Hun har altid været en meget behagelig og positiv medsøster. Fællesskabet betød utroligt meget for hende. Så meget som hendes kræfter tillod, deltog hun i fællesbøn og festlige begivenheder.

I 72 år har hun levet som Sankt Joseph Søster og havde et inderligt og dybt bønsliv. På alle måder har hun været et stort forbillede og en overbevisende medsøster gennem de mange år.
Mandag den 7. februar 2011 kaldte Vorherre hende hjem til sig.

Dagen før sin død tog hun afsked i kirken foran Jomfru Maria. Hun glædede sig over de mange lys, som brændte i koret til fejringen af Kyndelmisse. En smuk afslutning på et langt og indholdsrigt liv sluttede dagen efter.

Tak for alt, hvad du har betydet for så mange af os.

Nekrolog skrevet af sr. Hildegard Doods

R.I.P.