Gå til indhold
 
 

Sr. Birgit Brinkkötter 1933-2022

Født: 01.august 1933
Død: 05.juli 2022
Begravelse: Mandag, den 18. juli, kl. 11 - Klostergårdens plejehjem, Strandvejen 91 C, 2100 København Ø (Sankt Joseph Søstrenes forhenværende kirke)

 

Sr. Birgit sov stille ind den 5. juli, efter bare en uges akut sygdom på Klostergårdens plejehjem på Strandvejen 91, hvor Sr. Birgit var flyttet ind i februar 2020. Kort efter blev hele Danmark lukket ned pga. corona pandemien. Den 1. maj 2020 måtte  Sr. Birgit holde sit 60 års ordensjubilæum bag lukkede døre og i isolation. Men hendes humør fejlede ingenting, hun smilte og var optimistisk som altid. Kun ganske kort tid efter blev hun ramt af en blodprop i hjernen og måtte siden der sidde i kørestol. Igen overraskede hun dem, der mødte hende, hvor let hun accepterede sin situation. Sr. Birgit forstod, at det var på den måde, hun skulle tjene Gud nu.

Det gjorde hun, indtil hun blev ramt af endnu en blodprop i slutningen af juni i år, som gjorde at hun ikke kunne tale og bevæge sig og derfor var sengeliggende den sidste tid. Sr. Susanne Hoyos var den eneste, der måtte besøge Sr. Birgit i den sidste tid, fordi der igen var corona smitte på plejehjemmet. Sr. Susanne skriver: Indtil søndag d. 3. juli ved middagstid havde jeg stadig kontakt til Sr. Birgit og hun kunne høre og bevæge hoved og derved var jeg klar over, at Sr. Birgit ikke havde smerter. Siden gik hun ind i en tilstand hvor hun ikke var kontaktbar. Sr. Birgit fandt fred tirsdag den 5. juli.

Sr. Birgit indtrådte hos Sankt Joseph Søstrene i Danmark på sin fødselsdag den 1. august 1957. De evige løfter aflagde Sr. Birgit den 1.maj 1965. Hun var økonomauddannet og har i sit lange ordensliv været i køkkenet i mange af ordenssamfundets store huse, især i Moderhuset på Strandvejen 91 i København, i Odense  og på Stella Matutina. Sr. Birgit vidste, at “kærlighed går gennem maven” – og det var alle, der smagte Sr. Birgits mad, klar over.

Vi har fået lov til at bruge vores forhenværende kirke til at begrave srBirgit fra. Lad os bede for srBirgit, velvidende, at hun nu også beder for os.

R.I.P.

Nekrolog skrevet af sr. Gisela Heitz

R.I.P.