Gå til indhold
 
 

Sr. Marianne Zyber 1931 – 2022

Født: 04.juni 1931
Død: 13.juli 2022
Begravelse: Mandag, den 18. juli, kl. 11 - Klostergårdens plejehjem, Strandvejen 91 C, 2100 København Ø (Sankt Joseph Søstrenes forhenværende kirke)

Sr. Marianne Zyber døde onsdag den 13. juli om aftenen på Rigshospitalet efter en massiv blodprop i hjertet i en alder af 91 år. Sr. Mariannes død kom så uventet og pludselig, at den efterlader os alle i dyb chok. Vi er taknemlige for at have haft sr. Marianne som medsøster iblandt os og overgiver hende til Guds fred.

Sr. Marianne indtrådte i Sankt Joseph Søstrenes ordenssamfund i Danmark på festen for Korsets ophøjelse den 14.september 1955. De evige løfter aflagde hun på festen for Marias optagelse i himlen den 15. august 1963.

Sr. Marianne uddannede sig til lærer på Zahles Seminarium, som hun afsluttede i 1963. Hun var en afholdt lærer på Institut Sankt Joseph på Østerbro indtil hun i 1971 flyttede til Tyskland for at tage en pastoralteologisk uddannelse. Sr. Marianne havde derefter opgaver både indenfor ordensamfundet, bl.a. som priorinde i moderhuset på Strandvejen fra 1980-86 og  forskellige steder i Tyskland, hvor hun engagerede sig i det pastorale arbejde.

Sr. Marianne elskede naturen og især arbejdet i haven. Her slappede hun af og kunne være helt sig selv. Sr. Marianne læste også i sin høje alder sin  daglige avis og var interesseret i nutidens brændende problemer såvel som teologiske spørgsmål. Vi vil savne Sr. Marianne.

Når Sr. Marianne skal begraves d.18. juli, vil hun ikke være alene. Sammen med Sr. Birgit, som døde den 5. juli, vil der blive dobbelt begravelse fra vores forhenværende kirke på Strandvejen 91.

Må hun hvile i fred.

Nekrolog skrevet af sr. Gisela Heitz

R.I.P.